Rendszeresen boltból lopott, és egy 92 éves embert is kifosztott egy jászberényi fiatal, 3 év börtönre ítélték

A Jászberényi Járásbíróság napokban meghozott jogerős ítéletével kifosztás bűntette és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt 3 év börtönre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt az alig húszéves fiatalembert, aki tavaly októberben otthonában fosztott ki egy idős embert, novemberben és decemberben pedig összesen hat bolti lopást követett el, hat üveg whiskyt, egy márkás melegítőt és két nadrágot zsákmányolva magának.

A fiatal férfi 2018. október 1-jén délelőtt Jászberényben, az utcán látta meg 92 éves áldozatát. Megszólította, és beszélgetni kezdtek. Hamar az idős úr bizalmába férkőzött. A lakásáig kísérte, majd gázszerelőnek adta ki magát, és felkéredzkedett a lakásába. Itt azt mondta az idős embernek, hogy a gázóráját le kell cserélni, ami 83.000 Ft-ba fog kerülni. Gyanútlan áldozata elővette, és az asztalra tette a műanyag tasakot, amiben a készpénzét tartotta. Kiment a konyhába, hogy itallal kínálja a vendégét, de az nem várta meg a frissítőt, eltette az idős ember 140.000 Ft készpénzét, és köszönés nélkül távozott.

Ezt követően 2018. november 22-én, 23-én, 24-én, 26-án és 29-én, majd december 8-án összesen hat bolti lopást követett el. Jászberényben két szupermarketből összesen hat üveg whiskyt lopott, az egyik helyi sportboltból a táskájában egy értékes melegítővel távozott, Jászapáti egyik áruházából pedig két nadrágot vitt el fizetés nélkül.

Az ügyben 2019. június 7-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig három hónappal később, 2019. szeptember 12-én ítéletet hozott. A fiatalembert kifosztás bűntette és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

 

Szolnok, 2019. szeptember 18.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya