Elsőfokú ítélet a törökszentmiklósi kábítószer-ügyben

A Szolnoki Törvényszék 2019. június 21-én meghozott elsőfokú, nem jogerős ítéletével jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt 11 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a férfit, aki az ítélet szerint 2012. és 2017. között törökszentmiklósi otthonában évekig árult kábítószert és új pszichoaktív anyagokat.

A férfi „termékpalettáján” az ítélet szerint AB-CHMINACA, ADP FUBINACA, AM-2201 és Pentendron hatóanyag tartalmú kábítószerek, valamint 4-CMC, 5F-AMB és 3-MMC hatóanyag tartalmú új pszichoaktív anyagok is szerepeltek.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A törvényszék az ítélethozatalt követően a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb az elsőfokon kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta a férfi letartóztatását, ami ellen a vádlott és védője szintén fellebbezéssel élt.

 

Szolnok, 2019. június 21.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya