Ítélethirdetés következik a törökszentmiklósi kábítószer-ügyben

A Szolnoki Törvényszéken 2019. június 12-én tanúvallomások felolvasásával, iratismertetéssel, majd az ügyészi és védői perbeszédekkel folytatódott a törökszentmiklósi kábítószer-ügy tárgyalása. Az ítélethirdetésre június 21-én kerül sor.

Az ügy vádlottja egy helyi férfi, aki a vád szerint 2012. és 2017. között törökszentmiklósi otthonában évekig árult kábítószert és új pszichoaktív anyagokat. „Termékpalettáján” a vád szerint AB-CHMINACA, ADP FUBINACA, AM-2201 és Pentendron hatóanyag tartalmú kábítószerek, valamint 4-CMC, 5F-AMB és 3-MMC hatóanyag tartalmú új pszichoaktív anyagok is szerepeltek.

Jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének vádja miatt kellett bíróság elé állnia.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék első fokon jár el. A törvényszék dísztárgyalótermében 2019. június 12-én tartott tárgyaláson a bíróság tanúvallomásokat olvasott fel, majd az iratok ismertetését követően a perbeszédekre került sor: az ügyész vádbeszédet, a védő védőbeszédet mondott. A vádlott az utolsó szó jogán felszólalt, és tagadta, hogy kereskedett volna a szerekkel.

A bíróság a tárgyalást határozathirdetésre elnapolta, amire 2019. június 21-én kerül sor.

 

Szolnok, 2019. június 12.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya