A rendőrőrs folyosóján kaptak hajba

A Karcagi Járásbíróság napokban hozott jogerős ítéletet annak a három nőnek a büntetőügyében, akik 2019. április 3-án délután a Kisújszállási Rendőrőrs épületének folyosóján kaptak hajba. Előbb csak hangosan kiabáltak, majd lökdösni kezdték egymást, végül az egyikük a másik haját is megrángatta, hiába szóltak rá a rendőrök.

Az eset a tizenkétezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Kisújszálláson történt. A három nő, akiket tanúként idéztek a rendőrőrsre, a folyosón várakozott. Előbb csak szitkozódtak, majd lökdösni kezdték egymást. A rendőrök szétválasztották őket, de egyikük ezután sem nyugodott, és megragadta, majd meghúzta haragosa haját, ezért őt a folyosóról egy külön irodába kellett kísérni.

A Karcagi Járási Ügyészség 2019. április 5-én mindhármukat bíróság elé állította. A Karcagi Járásbíróság pedig aznap jogerős ítéletet hozott ügyükben. Társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek őket, amiért a külön irodába kísért nőt 1 év 2 hónapra, míg a két társát 1-1 évre próbára bocsátotta.

Szolnok, 2019. április 9.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya