Részegen dühöngve verte kiskorú barátnőjét a parkban, felfüggesztett fogházra ítélték

A Karcagi Járásbíróság 1 év 2 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a büntetlen előéletű, huszonéves fiatalembert, aki 2018. szeptember 7-én este a kunmadarasi közparkban, erősen ittas állapotban a földre lökte kiskorú barátnőjét, majd a földön fekvő lány hasára ült, háromszor ököllel állon ütötte és arcon köpte, miközben mindvégig trágárul ordítozott vele.

Az eset 2018. szeptember 7-én este negyed tíz környékén az ötezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközségben, Kunmadarason, a Kossuth téri parkban történt.

A részeg fiatal féltékenységből rontott a párjára, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amiért a férfi büntetőjogi felelősségre vonását kérte. A fiatalember magatartása emellett alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozás, illetőleg riadalmat keltsen.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, testi sértést követ el, aki más testi épségét vagy egészségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul, a törvény rendelkezései szerint az elkövető könnyű testi sértés vétsége miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Emellett bűncselekmény a garázdaság is, amit az követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Elkövetőjét a törvény szintén vétség miatt, ugyanúgy két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A fiatalembert 2018. szeptember 20-án bíróság elé állította a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig aznap ítéletet hozott. A fiatalt garázdaság és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 2 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

 

Szolnok, 2018. október 1.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya