Beszedte a pénzt a gondozottaktól, de az étkezési díjat nem fizette ki az étkeztetőnek

A Jászberényi Járásbíróság 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a korábban idősek otthonát üzemeltető asszonyt, aki a nem jogerős ítélet szerint csaknem nyolcszázezer forint értékben rendelt ételt a gondozottak részére, amire a térítési díjat előre beszedte a gondozottaktól, de a pénzt kezdettől nem állt szándékában kifizetni az ételt biztosító cégnek.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, csalást követ el, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz.

Az ügyben 2018. szeptember 24-én hozott ítéletet a Jászberényi Járásbíróság. A vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és az általa az ételkiszállító cégnek okozott 782.070 Ft kár megtérítésére kötelezte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Szolnok, 2018. szeptember 27.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya