Mellbe szúrta apját egy huszonéves Jászladányban

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a húszas éveiben járó fiatalembert, aki a nem jogerős ítélet szerint tavaly augusztusban egy családi veszekedés közben életveszélyesen megsebesítette édesapját egy konyhakéssel. 

Az eset 2017. augusztus 19-én délután egy óra körül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladány egyik családi házának konyhájában történt. A fiú krumplit pucolt, miközben az apja italozott. Az ittas apa kérdőre vonta fiát, hogy hova tűnt 1.000 Ft készpénze. A fiú tagadta, hogy köze lenne a pénz eltűnéséhez és veszekedni kezdtek. A fiatalember a vita hevében elvesztette türelmét, felállt a konyhaasztaltól, odalépett a tőle két méterre álló apjához és a krumplihámozáshoz használt 17,5 cm hosszú késsel, kis erővel mellbe szúrta. Mikor látta, hogy apja mellkasa erősen vérezni kezd, megijedt tette következményeitől, a kést a konyha falába állította, elhagyta a házat és a közelben lakó testvéréhez sietett, akinek mindent elmesélt. Ez alatt apja átment a szomszédjához, aki kérésére értesítette a mentőszolgálatot.

Az ügyben idén januárban emelt vádat az ügyészség. A Szolnoki Törvényszék pedig a napokban, 2018. április 5-én hozott ítéletet. A visszaeső vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2018. április 6.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya