A rendőrkapitányság aulájában bántalmazta feleségét egy férfi Szolnokon

A Szolnoki Járásbíróság garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt csaknem félmillió forint pénzbüntetésre ítélte azt a harmincas éveiben járó férfit, aki 2018. január 27-én délután ittas állapotban, a Szolnoki Rendőrkapitányság épületének aulájában szóváltásba keveredett külön élő feleségével, majd bántalmazni kezdte az asszonyt, amivel csak az épületben szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr közbelépésére hagyott fel.

Az eset 2018. január 27-én délután fél hat körül a Szolnoki Rendőrkapitányság épületének aulájában történt. Az ittas férfi előbb csak kiabált különélő feleségével, majd ököllel arcon ütötte. Az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrnek kellett megfékeznie. A biztonsági őr közbelépésének köszönhetően az asszony csupán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ahogyan bűncselekményt: könnyű testi sértést követ el, aki más testi épségét 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva sérti.

Az ügyben 2018. január 29-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig már aznap jogerős ítéletet hozott: a férfit garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 480.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

 

Szolnok, 2018. február 8.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya