Áram- és vízlopásért jelentette fel szüleit valótlanul egy újszászi huszonéves

A Szolnoki Járásbíróság 2 rendbeli szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétségében mondta ki bűnösnek és 80.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a húszas éveiben járó újszászi fiatalembert, aki 2015 októberében azt a valótlan bejelentést tette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére, hogy szülei lopják az áramot és a vizet. Az ítélet jogerős.

Az eset 2015. október 12-én a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon történt. A fiú feljelentése alapján a rendőrök ellenőrzést végeztek a szülők által lakott családi házban, de bűncselekményre vagy szabálysértésre utaló nyomot nem találtak, ezért a gyermekük ellen indult eljárás. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis a hamis vád bűncselekményét követi el számos más eset mellett az, aki mást hatóság előtt szabálysértéssel hamisan vádol.

Az ügyben 2017. november 9-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig kevesebb mint három hónappal később, a napokban, 2018. január 31-én hozott jogerős ítéletet: a fiatalt hamis vád vétsége miatt 80.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

 

Szolnok, 2018. február 2.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya