Előzetes letartóztatásba került a szülei súlyos bántalmazásával gyanúsított jánoshidai férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2018. január 3-án jogerősen elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. december 31-én este jánoshidai otthonukban előbb édesanyjára támadt, majd olyan súlyosan bántalmazta édesapját, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanú szerint 2017. december 31-én este 21 óra 30 perc körül az ittas férfi bement a szülei szobájába, ahol minden ok nélkül ellökte édesanyját, majd az asszony segítségére siető apját ököllel megütötte, és az ütés hatására a földre esett apja felsőtestét számtalanszor megrúgta. Anyja próbálta lefogni, de fia ismét ellökte őt. Apja ezt kihasználva megpróbált kijutni az épületből, de a fia utána szaladt, az előszobában utolérte és ököllel megütötte, amitől az apa újra a földre esett, ahol fia ismét rugdosni kezdte. Az anya közben igyekezett kifelé lökdösni a fiát, mire a fiú újra anyja ellen fordult: kilökte a bejárati ajtón, a hajánál fogva a föld felé húzta a fejét és kétszer arcon ütötte. Ekkor azonban az asszonynak sikerült elgáncsolnia a fiát, kimenekült a házból, segítséget hívott és értesítette a rendőrséget. A bántalmazás következtében az apa életveszélyes, míg az anya 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök alig egy órán belül őrizetbe vették a férfit, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsítanak.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, elrejtőzzék a hatóságok elől, tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

 

Szolnok, 2018. január 8.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya