Négy tusfürdő, négy csokoládé, hat hónap felfüggesztett szabadságvesztés

A Szolnoki Járásbírság 2018. január 4-én meghozott végzésével kétrendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt 6 hónap – végrehajtásában 1 évi próbaidőre – felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, azzal a 19 éves fiatalemberrel szemben, aki 2015 októberében egy héten belül két szolnoki áruházból is lopott.

A nem jogerős végzés szerint előbb 2015. október 24-én kora délután a Téglagyári úti TESCO áruházból 4 db tusfürdőt, majd néhány nappal később, október 29-én reggel a Mátyás király úti SPAR áruházból 4 db csokoládét próbált ruhájába rejtve, fizetés nélkül kivinni, de egyik esetben sem járt sikerrel: a boltok biztonsági őrei mindkét alkalommal feltartóztatták.

Az ellopott tusfürdők és csokoládék összege mindössze 7.032 Ft, a fiatalember cselekményei mégsem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek minősülnek, mert azokkal a férfi rendszeres haszonszerzésre törekedett.

Az ügyben 2017. december 5-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság ezt követően példás gyorsasággal, egy hónapon belül döntött az ügyben.

A végzés nem jogerős, az ellen az ügyész, a vádlott és védője tárgyalás tartását kérheti.

 

Szolnok, 2018. január 8.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya