Féltékenységből hasba szúrta nővérét egy asszony Tiszaföldváron

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2018. január 4-én meghozott ítéletével életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és mint visszaesőt 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt az ötvenes éveiben járó nőt, aki a nem jogerős ítélet szerint idén nyáron egy tiszaföldvári családi házban féltékenységből hasba szúrta nővérét, aki a rajta elvégzett életmentő műtétnek köszönhetően túlélte a támadást.

A testvérek kapcsolata egy meglehetősen szövevényes szerelmi viszony miatt mérgesedett el: a nővér előbb az asszony volt férjével folytatott szerelmi viszonyt, majd ezzel egy időben jelenlegi élettársához is nyíltan, szexuálisan közeledett, ami bántotta az asszonyt, és gyakran veszekedéseket szült a jellemzően egymás társaságában, italozva szórakozó négy ember között.

A helyzet 2017. július 1-jén délután torkolt tragédiába. Az asszony nővérével és volt férjével italozott egy tiszaföldvári családi házban, aki ekkor már nővére párja volt. A szomszéd szobában élettársa egyedül ivott.

A testvérek vitatkozni, veszekedni kezdtek, majd amikor az asszony meglátta, hogy nővére a szomszéd szobában szájon csókolja az ő élettársát, nem tudta tovább türtőztetni magát.

Kiment a konyhába, a konyhaszekrény fiókjából kivett egy 21 cm hosszú kést, az ágyon ülő nővére elé állt, és azt mondta: „menj haza, vagy leszúrlak”.

A nővér felállt ugyan az ágyról, de nem vette komolyan húgát, azt mondta „úgysem fogsz bántani”.

A féltékeny és dühös asszony azonban ekkor jobb kézzel hasba szúrta testvérét, majd kiment a konyhába, visszatette a kést a konyhaszekrény fiókjába, aztán visszament élettársához és lefeküdt mellé az ágyba.

A nővérhez mentőt hívtak, akin kórházba szállítása után, súlyos, életveszélyes sérülései miatt életmentő műtétet hajtottak végre.

Az ügyben 2017. november 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A  Szolnoki Törvényszék ezt követően példás gyorsasággal, két hónapon belül, a napokban, 2018. január 4-én hozott elsőfokú ítéletet az ügyben: az asszonyt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása iránt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2018. január 8.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya