Előzetes letartóztatásba került a törökszentmiklósi csavarhúzós divatüzletrablás gyanúsítottja

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 22-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. december 20-án délután egy csavarhúzóval fenyegetőzve rabolt ki egy törökszentmiklósi divatüzletet.

A megalapozott gyanú szerint a férfi néhány perccel a 17.00 órai zárás után bekopogott a üzletbe, majd amikor az odabenn tartózkodó személy kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze mit szeretne, benyomta az ajtót, belépett az üzletbe és egy 20 cm hosszú csavarhúzóval hadonászva azt kiabálta, hogy amennyiben a bevételt átadja, nem esik bántódása. A boltban tartózkodó személy a fenyegetés hatására átadta az aznapi bevételt, amivel a férfi elhagyta az üzletet.

A rendőrök fél órán belül őrizetbe vették a huszonéves férfit, akit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítanak.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, illetőleg elrejtőzzék a hatóságok elől, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az előzetes letartóztatás elrendelése kérdésében a Szolnoki Törvényszék határoz majd. A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

 

Szolnok, 2018. január 3.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya