Előzetes letartóztatásba került a szolnoki Rákóczi úti dohánybolt és a Konstantin úti élelmiszerbolt kirablásával gyanúsított férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 31-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Szolnokon, 2017. november 15-én reggel kirabolta a Rákóczi úti nemzeti dohányboltot, majd néhány hét múlva, 2017. december 30-án hajnalban a Konstantin úti élelmiszerboltot is.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az arcát sállal eltakarva, egy riasztópisztollyal a kezében ment be az üzletekbe, amit mindkét esetben az eladó mellkasa felé tartott, miközben az aznapi bevétel és értékeik átadására szólította fel őket, akik a fenyegetés hatására eleget tettek a felszólításnak.

 A rendőrök 2017. december 30-án vették őrizetbe a huszonéves férfit, aki a gyanú szerint a két rablás során több mint egymillió forintot zsákmányolt. A férfit kétrendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy elszökjék, illetőleg elrejtőzzék a hatóságok elől, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős. Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette a döntést, a gyanúsított védője azonban még fellebbezést jelenthet be az ellen.

 

Szolnok, 2018. január 3.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya