Előzetes letartóztatásba került az ittas haragosa kifosztásával gyanúsított férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 26-án elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután 2017. december 23-án az esti órákban egy fegyverneki házban együtt italozott egy másik férfival, a lakásból ittas állapotban távozó férfi után lépett, és korábbi konfliktusuk miatt ököllel megütötte, majd a részben az ütés, részben ittassága miatt megtántorodott férfi nadrágzsebéből elvette 15.000 Ft készpénzét.

A rendőrök másnap, 2017. december 24-én délelőtt őrizetbe vették a verekedő férfit, akit kifosztás bűntettével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsítanak.

Az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói elvonása, amit a bíróság jelen esetben azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítást, illetőleg újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az előzetes letartóztatás elrendelése kérdésében a Szolnoki Törvényszék határoz majd. A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

 

Szolnok, 2018. január 2.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya