Csákánnyal és ablakkerettel kishíján embert ölt két férfi Kunszentmártonban

A Szolnoki Törvényszék egy előkészítő ülést és 7 tárgyalást követően, 2023. február 7-én ítéletet hozott annak a testvérpárnak a büntetőügyében, akik 2020. május 27-én egy csákánnyal és egy ablakkeret darabbal úgy fejbevertek egy férfit az egyik kunszentmártoni családi házban, hogy koponyasérülése miatt meg kellett műteni, és figyelemmel arra, hogy milyen eszközökkel, mely testtájékán és hogyan bántalmazták, a gyors és szakszerű orvosi ellátás mellett, elsősorban a szerencsének köszönheti az életét.

A vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért az ügy 29 éves I. rendű vádlottját 3 év 6 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől, míg társát, a 38 éves II. rendű vádlottat 4 év 6 hónap börtönbüntetése mellett 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a vádlottak terhére, súlyosításért, szabadságvesztés büntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának lényeges felemelése végett fellebbezett. A vádlottak védői pedig elsősorban védencük cselekményének téves jogi minősítésére hivatkozással, illetőleg a jogi minősítés megváltoztatása iránt, valamint a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2023. február 15.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya