Szolnoki siker az Országos Bírósági Sportnapokon

Férfi egyéni teniszben, dr. Bana Ádám bíró révén az első lett, míg kispályás labdarúgásban a negyeddöntőig jutott a Szolnoki Törvényszék az idei, immáron nyolcadik Országos Bírósági Sportnapokon. A Miskolci Egyetem campusán 2019. július 12-14-én tartott háromnapos sportrendezvényen az ország minden részéről érkező, több mint félezer bírósági dolgozó hat versenyszámban: sakkban, asztaliteniszben, teniszben, extrém futásban, női kosárlabdában és kispályás labdarúgásban mérte össze erejét, tudását.

A bírósági szervezet nagy figyelmet fordít a karrier-család-egészséges életmód egyensúlyára. Ezt szolgálja az Országos Bírósági Hivatal Elnöke által meghirdetett Megtartó Program is, melynek keretében idén, immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a háromnapos, gyermek- és családi programokban is bővelkedő bírósági sporttalálkozót.

Az idei szervezők, a Debreceni Ítélőtábla, a Balassagyarmati, a Debreceni, az Egri, a Miskolci és a Nyíregyházi Törvényszék által, dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének támogatásával megrendezett VIII. Országos Bírósági Sportnapokon a versenyzés örömén túl minden résztvevő aktívan tehetett az egészségéért. Az esti zenei és gasztronómiai bemutatók, valamint a gyermekprogramok pedig nem csak a versenyzőknek, hanem a családtagjaiknak is tartalmas kikapcsolódást biztosítottak.  

Idén 26 szervezeti egység több, mint 500 versenyzője lépett pályára, akik hat versenyszámban: sakkban, asztaliteniszben, teniszben, extrém futásban, női kosárlabdában és kispályás labdarúgásban mérték össze erejüket. A gálavacsorával egybekötött díjátadón dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke és a rendezvény házigazdája, valamint a szervező bíróságok vezetői köszöntötték a játékosokat és vendégeket. 

  Az összesített legjobbja a Debreceni Törvényszék lett, így a sportnapok jelképévé vált vándorkupát ők vihették haza. Az összesített második helyén holtverseny alakult ki a Kecskeméti és Tatabányai Törvényszék között, míg harmadik helyen a Balassagyarmati Törvényszék végzett.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek dr. Bana Ádám szolnoki járásbírósági bíró sikerének örülhettek, aki férfi egyéni teniszben az ország legjobb bírósági dolgozója lett. Kispályás labdarúgásban a Szolnoki Törvényszék csapata, a Megtartó Programban beszerzett új mezében lépett pályára és a negyeddöntőben búcsúzott. Dr. Sándor Géza törvényszéki tanácselnök asztaliteniszben a nyolcaddöntőig jutott. Bartus Beáta, a Szolnoki Járásbíróság tisztviselője pedig női egyéni extrém futásban a húsz fős mezőnyben tizedik lett.

 

Szolnok, 2019. július 23.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya