Sajtótájékoztató az idei évtől regionális közigazgatási bíróságként működő Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon

Az idei év első napján hatályba lépett közigazgatási perrendtartásról szóló törvény az állampolgárok és a közigazgatási szervek közötti ún. közigazgatási perekben területileg eljárni jogosult bíróságok tekintetében jelentős változásokat hozott, melynek következtében számos, korábban a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság illetékességi körébe tartozó ügyben a Fővárosi Törvényszék, illetőleg az év első napjától regionális közigazgatási bíróságként működő Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jár el.

A fenti változásokról a Szolnoki Törvényszék 2017. december 8-án sajtótájékoztatót tartott, 2018. január 4-én pedig az idei évtől regionális közigazgatási bíróságként számos Jász-Nagykun-Szolnok megyei vonatkozású közigazgatási peres ügyben is eljárni jogosult Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon került sor sajtótájékoztató tartására. Ezen dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke, dr. Figula Ildikó, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke, valamint dr. Bana Imre, a Szolnoki és dr. Tass Edina, a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke szólalt fel, akik a közigazgatási bíráskodást érintő 2018. január 1-jén hatályba lépett jogszabályváltozásokról, a közigazgatási bíráskodás átalakulásáról, és az idei évtől a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság illetékességi körébe rendelt regionális feladatokról tájékoztatták a megjelenteket.

A Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának a sajtótájékoztatóról közzétett közleményét itt olvashatják.

 

Szolnok, 2017. január 4.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya